• Konos Slide1
  • Konos Slide2
  • Konos Slide3
  • Konos Slide4
  • Konos Slide5
  • Konos Slide6

Δημιουργία & Εξέλιξη

Όλα ξεκίνησαν στην τοποθεσία Κώνος...

Η ιστορία ξεκινά από το 1935, όταν ο παππούς μου Ιωάννης Μιχελής ήρθε στην Αλεξανδρούπολη από τη Λαμία και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του, δημιουργώντας τον μόλις 15 στρεμμάτων ελαιώνα με άγρια στην πλειοψηφία ελαιόδενδρα, τα οποία εμβολίασε με την τοπική ποικιλία Μάκρης. Στα αμέσως επόμενα χρόνια, τη σκυτάλη πήρε ο πατέρας μου Δημήτριος Μιχελής, ο οποίος κατά την διάρκεια της πεντηκονταετούς ενασχόλησής του, εκσυγχρόνισε το κτήμα. Συγκεκριμένα, εφάρμοσε για πρώτη φορά, πριν από 30 χρόνια, σύστημα στάγδην άρδευσης, το πρώτο στην Αλεξανδρούπολη. Με αυτόν τον τρόπο, διαμόρφωσε τον σημερινό ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιώνα.

Νιώθοντας έντονα την επιθυμία να ακολουθήσω την εξελικτική πορεία των προηγούμενων γενεών, με την πρόσφατη επένδυση του υπερσύγχρονου ελαιοτριβείου δημιουργήθηκε ένα μοναδικό προϊόν προκαλώντας δέος ακόμη και σε εμάς τους ίδιους. Το Χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό ATHIOOC 2017 (Athena International Olive Oil Competition) την πρώτη μόλις χρονιά λειτουργίας του ελαιοτριβείου αποτέλεσε μια ηθική δικαίωση των κόπων μας και μια υπόσχεση στον εαυτό μας, ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουμε.

Η οικογένεια μου συνεχίζοντας την εξέλιξη του Κτήματος Μιχελή, είναι πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε καταναλωτή, προσφέροντας με μοναδικό γνώμονα την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Μαρία Μιχελή